Безплатна доставка

Безплатна доставка над 90 лв.

Минимална поръчка

от 30 лева + 5 лева за доставка

Слотове между 17-23ч.

при поръчки, направени до 11:30

Ново! Домашни гозби

Кухня от ресторант "У дома"

Плодове и зеленчуци - Картофи френски 1 кг.

Картофи френски 1 кг.
Click image for Gallery

Код на продукта: 121218
Наличност: В наличност
Цена: В наличност 2.19 лв.
Кол-во: +
-
  - или -  

Картофът е храна, много богата на вещества със свойства, способни да донесат полза за нашето тяло; изобилието от калий, съдържащо се в него, е много полезно в случай на хипертония, съдържа и микроелементи и минерали като натрий, магнезий, калций, фосфор и желязо.

В естествената медицина картофът е високо ценен не само заради благотворното си въздействие върху човешкото здраве, но и заради своята универсалност при употреба. Като цяло той извършва пречистващо действие и поддържа много от активните му съставки, дори когато са приготвени.

Те съдържат около 79% вода, 15% нишесте, а останалият процент се разделя между пепел, захари, мазнини, протеини и хранителни фибри; процентът калий, присъстващ в картофите, към които фосфор, калций, натрий, магнезий, желязо, цинк, мед и манган са много добри.

Това са витамините, присъстващи в картофа: B3, B5, B6, витамини C, K и J. Захарите вместо това са разделени между захароза, декстроза и фруктоза. Сред аминокиселините присъстващите в най-висок процент са: аспарагинова и глутаминова киселина, левцин, лизин, валин, аргинин и серин.