Безплатна доставка

Безплатна доставка над 90 лв.

Минимална поръчка

от 30 лева + 5 лева за доставка

Слотове между 17-23ч.

при поръчки, направени до 11:30

Ново! Домашни гозби

Кухня от ресторант "У дома"

Риба - Есетра прясна чистена 1КГ.

Есетра прясна чистена 1КГ.
Click image for Gallery

Код на продукта: RZP009-CH
Наличност: В наличност
Цена: В наличност 25.49 лв.
Кол-во: +
-
  - или -  

Есетра е общо име използвано за няколко вида риби, принадлежащи към семейство Есетрови /Acipenseridae/. Есетрата представлява костна риба, при която по-голямата част на скелета е хрущялна.

Есетровото месо се предпочита от кулинарите, тъй като не е пълно с дребни и досадни костици, които биха могли да развалят очарованието на всеки специалитет. На вкус рибата е много апетитна. Няма как да не забележите, че месото и наподобява животинско месо. 

Похапването на месото от есетра е полезно по много причини. На първо място то е източник на витамин А, витамин D и витамин E. Всички тези витамини са от голямо значение за правилното развитие на нашия организъм и за поддържане на здравето ни. Освен витамини и минерали в него се съдържат незаменими аминокиселини и есенциални мастни киселини.

Месото на есетрата е източник на глутаминова киселина, известно количество полиненаситени мастни, сяросъдържащи, ейкозапентаенова и докозахексаенова киселини, което го превръща в изключителен хранителен продукт. Похапването на есетра се отразява добре още на мозъка, очите и сърцето.

Доказано е, че въздейства благоприятно още на кожата, косата и ноктите. Според специалистите този вид риба е чудесно средство при профилактиката срещу атеросклероза. Полезно е не само месото на есетра, но и хайверът на рибата. Той е източник на полиненаситени киселини. Препоръчва се на немощни и слаби хора, както и на пациенти с високо кръвно налягане.