Безплатна доставка

Безплатна доставка над 90 лв.

Минимална поръчка

от 30 лева + 5 лева за доставка

Слотове между 17-23ч.

при поръчки, направени до 11:30

Ново! Домашни гозби

Кухня от ресторант "У дома"

Блог

Червен лук, свойства и добродетели
Всички сортове лук, бял, златист или червен , имат множество добродетели: намаляват търсенето на организма от инсулин, са антибактериални, готвени слабителни и сурови диуретици, антибиотици, полезни при грипни и охлаждащи форми, антианемични, антисклеротични, антистресови и рак. Червените обаче имат нещо повече: това е кверцитин (флавоноидът, който оцветява червената кожа), ценен антиоксидант, който стимулира имунната система и който в синергия с витамин С, съдържащ се в зеленчука, помага за защита капиляри и съединителна тъкан, с анти-куперозен ефект. Нека опитаме да ги добавим към сезонни..
Целина в случаите на възпаление на бронхите
Целината произхожда от древна Гърция и за гърците е свещено растение. Всъщност гърците посветили град Селинунте и емблемата на листата от целина са гравирани върху монетите. Нейните лечебни свойства са известни от онова време: Ахил лекувал конете си с листа от целина . През 1500 г. започва отглеждането на целина в италиански зеленчукови градини и скоро се разпространява в цяла Европа. Свойства на целина: Целина съдържа богати свойства във всичките му части: корени, стъбла, листа и семена. Съдържа витамин А , витамин С, Е, К, ниацин и минерални соли, включително високо количество калий ,..
0 коментари по тази статия - виж коментарите
Калории и хранителни стойности на боба
Фасул: свойства, хранителни стойности, калории  Известни са множество култивирани сортове и всички съдържат фасина, отровен протеин, който се разрушава по време на готвене.    1. Калории и хранителни стойности на боба    2. Техните свойства    3. Как се използва бобът    4. Фасул, съюзници на доброто здраве    5. Любопитство към боба    6. Рецепта за приготвяне на фасул, свойства и ползи. Калории и хранителни стойности на боб - фасул има отлични хранителни стойности, богат е на въглехидрати и с добър прием на протеини..
0 коментари по тази статия - виж коментарите
„Ариана” триумфира с нов и светъл облик
Ръка за ръка с очакването на слънчевите и топли дни, тази пролет пристига и новият облик на „Ариана“. Новата визия на една от най-любимите за българите бири - „Ариана“, ще въздейства на всичките ни сетива и както слънцето, което внася чувство на щастие и свобода, така и „Ариана“ с новия си светъл облик, цели да пресъздаде същата лекота, освободеност и положително настроение. ..
0 коментари по тази статия - виж коментарите